Wie zijn de Muiters?

Hartelijk welkom op de website van Shantykoor “De Vlaardingse Muiters”. Leuk dat u ons weet te vinden.

Op onze site vindt u de laatste optredens, verslagen, actuele foto’s en meer.

“De Vlaardingse Muiters” is een shantykoor waarvan een aantal van de ongeveer 25 leden al bij andere  (shanty-) koren heeft gezongen. Het koor is in 2007 opgericht. Onze repetities zijn op de maandagavonden in de benedenzaal van Soenda. Ons repertoire  bestaat uit ‘Shanties & seasongs’ zoals dat dikwijls wordt gezegd. In het Nederlands zou je kunnen zeggen ‘zeemansliedjes en alles wat daarbij hoort’. Er zitten echte meezingers bij, maar ook een aantal minder bekende liedjes.

Op dit moment hebben wij ongeveer 100 liedjes op het repertoire. Natuurlijk vernieuwen we ons repertoire regelmatig. Voor een overzicht van ons repertoire verwijzen wij naar de tab “repertoire” op deze site.

Bij een shantykoor hoort natuurlijk ook muzikale begeleiding, en bij ons bestaat die uit twee accordeons, een grote trom, een gitaar en een cajon.
( Mocht u een instrument bespelen dat wij nog niet hebben en dat eventueel bij onze muziekgroep zou passen, dan bent u van harte welkom om daar over van gedachten te wisselen).

Optreden doen we uiteraard ook. Alle optredens opnoemen die we achter de rug hebben zou te ver voeren, maar enkele noemen we toch graag:

Ronald MacDonaldhuis, Koninklijke Marine Den Helder, Moravska Trebova in Tsjechië, waar zelfs president Klaus bij ons op het podium stond, Wereldhavendagen Rotterdam, Humanitas Rotterdam, Taptoe in Ahoy en ook op korenfestivals in het land. Vanzelfsprekend waren we van de partij op veel braderieën, jaarmarkten, bruiloften en jubilea. Kijkt u onder de tab “verslagen”!

Uiteraard komen we ook graag bij u zingen. U kunt contact opnemen via Ina Bouman, onze secretaris. Adres: Charlotte de Bourbonlaan 78 3137 DM Vlaardingen, mail: a.bouman001@kpnmail.nl                   tel:  06 30311539. Ook onze voorzitter Joop van Vliet is met plezier bereid u de nodige informatie te geven, hij  is te bereiken via telefoonnummer 0651306901.