SGZ 30-01-2015

Vrijdag 30 januari 2015 was een belangrijke dag voor de vier Vlaardingse Shantykoren. Waarschijnlijk voor de laatste keer een gezamenlijk optreden in de Stadsgehoorzaal. Voor deze speciale gelegenheid hadden de Vlaardingse Muiters eens niet een streepshirt of een boezeroen aan, maar witte overhemden met hun vignet erop. De afspraak was dat elk koor 30 minuten zou optreden.

De Vlaardingse Muiters hadden een exact uitgerekend programma van een half uur. Boney M medley, Mull of Kintyre, een Duitse medley, the fields of Athenry en Sarie Marais. Uiteraard ook een hommage aan onze gerestaureerde 103 jaar oude logger VL 92, met het lied “de Balder”. We hadden natuurlijk graag nog even door gegaan maar dat deden, ondanks de afspraak, de andere koren die na ons kwamen.

Om de toeschouwers in staat te stellen mee te zingen werden de refreinen van de liedjes op een groot scherm achter op het podium geprojecteerd. Het spits afbijten is altijd moeilijk. De Stadsgehoorzaal was goed bezet en binnen enkele minuten werd de zaal al enthousiast, zo enthousiast zelfs dat een aantal mensen opstond en meezong.

Het publiek liet de Vlaardingse Muiters weten dat het genoten heeft van dit optreden!

Foto Bastijn de Wit

SGZ 30012015 2 Bastijn de Wit

You may also like...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.